|Nieuwe cv-ketel aanschaffen of laten repareren?

Nieuwe cv-ketel aanschaffen of laten repareren?

De cv-ketel is een van de belangrijkste elementen binnen woningen. Vanuit de cv-ketel worden de verschillende ruimtes in huis verwarmd, kunt u lekker warm douchen en heeft u warm water voor de afwas! Reden genoeg om de cv-ketel goed te onderhouden. Het kan echter voorkomen dat er een cv-ketelstoring ontstaat, als gevolg van versleten of beschadigde onderdelen in de cv-ketel. In zo’n geval heeft u twee opties: een nieuwe cv-ketel aanschaffen of een cv-ketel laten repareren. Wat voor u de beste oplossing is, hangt van verschillende aspecten af.

Wij spraken met een loodgieter die ons hier meer over kon vertellen. Wilt u een cv laten repareren in Tilburg? Kies dan zeker voor deze ervaren en vakkundige loodgieter!

Redenen om een nieuwe cv-ketel te kopen

De aanschaf van een nieuwe cv-ketel kan interessant zijn op het moment dat u nog gebruik maakt van de combinatie van een losse cv-ketel en een losse boiler. Met een zogenaamde combiketel worden beide apparaten in een nieuw apparaat met elkaar gecombineerd. Dit levert u niet alleen een lager energieverbruik op, maar verlaagt ook de kosten voor het onderhoud hiervan. U hoeft immers nog maar een apparaat te laten onderhouden! Ook wanneer uw huidige combiketel al vele jaren oud is, kan het verstandig zijn om voor een nieuwe combiketel met een hoger rendement te kiezen.

Uw bestaande cv-ketel laten repareren

Naast de mogelijkheid om een nieuwe cv-ketel te kopen, kunt u ook uw bestaande cv-ketel laten repareren. Voor het laten repareren van een cv-ketel kunt u een installateur of loodgieter inschakelen. In sommige gevallen kunt u de cv-ketelstoring zelf herstellen door de cv-ketel te resetten. Hoe het resetten van een cv-ketel precies werkt vindt u in de handleiding van uw apparaat.

Tip: bent u uw handleiding kwijt? Op internet vindt u van veel cv-ketels een digitale handleiding!

2017-10-18T16:45:19+00:00 11 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment