|Loodgieters brengen uw energiekosten weer omlaag

Loodgieters brengen uw energiekosten weer omlaag

Wanneer we spreken over de werkzaamheden van een loodgieter, dan denken veel mensen aan het installeren van nieuwe sanitaire voorzieningen in de badkamer, het ontstoppen van de afvoer, het oplossen van lekkages, enzovoorts. Wist u dat dit slechts een fractie van loodgieterswerkzaamheden is? Een loodgieter kan u namelijk ook met tal van andere loodgietersklussen op weg helpen! Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de cv-ketel binnen uw woning. Door voor een nieuwe cv-ketel te kiezen kunt u de energiekosten verlagen. Dit geldt in het bijzonder wanneer u momenteel nog gebruik maakt van een combinatie van een losse cv-ketel en een losse boiler. Wij vertellen u hier graag meer over!

Een nieuwe cv-ketel in huis installeren

Bij een combinatie van een losse cv-ketel en een losse boiler moet u twee apparaten van energie voorzien om uw woning te kunnen verwarmen en warm water in huis te kunnen gebruiken. Daarbij dient u twee apparaten te onderhouden, wat onnodig hoge onderhoudskosten met zich meebrengt. Verstandiger is het om te kiezen voor een zogenaamde combiketel, waarin beide apparaten gecombineerd worden. Dit dringt uw energiekosten naar beneden, waardoor u aan het eind van ieder jaar geld overhoudt. Voor het plaatsen van een combiketel in huis kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen.

Betere isolatie zorgt voor lager energieverbruik

Ook kan een loodgieter u helpen bij het verbeteren van de isolatie binnen uw woning. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal tussen uw muren of onder uw dakbedekking. Door voor een betere isolatie te zorgen zal uw energieverbruik afnemen. Dat is echter niet het enige voordeel van een betere isolatie. Uw isolatiewaarde zal namelijk ook toenemen, waardoor u uw woning op termijn voor meer kunt verkopen. Zo heeft u de investering in een betere isolatie al snel weer terugverdiend!

2017-10-18T00:21:36+00:00 13 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment