|Wat is handig om te doen bij elektraproblemen?

Wat is handig om te doen bij elektraproblemen?

Veel mensen zijn bij elektraproblemen geneigd om contact op te nemen met hun energieleverancier. In veel gevallen is het echter zo dat een energieleverancier niets voor ze kan betekenen. Dit valt te verklaren door het feit dat een energieleverancier stroom en gas aan consumenten verkoopt, maar niet verantwoordelijk is voor de levering hiervan. In Nederland is het stroomnet waarover de elektra getransporteerd wordt in handen van verschillende netbeheerders. Zij zorgen voor het onderhoud en beheer van dit stroomnet.

Wij spraken met een elektricien, die zelf veel ervaring heeft in het oplossen van elektraproblemen in Gent, over hetgeen consumenten het beste kunnen doen bij een stroomstoring of kortsluiting.

Elektraproblemen binnen woningen

Volgens deze elektricien is het belangrijk om eerst onderscheid te maken tussen een algehele stroomstoring en een storing binnen uw woning. Wanneer het om een stroomstoring in alleen uw woning gaat is het verstandig om een elektricien in te schakelen voor het laten oplossen van de elektraproblemen. Een elektricien beschikt over de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om de problemen voor u te verhelpen. Vaak zal de stroomstoring het gevolg zijn van een kortsluiting of een overbelasting van de groepen in de meterkast.

Tip: laat uw elektra in huis regelmatig controleren! Zo maakt u de kans op een stroomstoring in huis kleiner.

Algehele stroomstoring in uw wijk

Ook kan er sprake zijn van een algehele stroomstoring in uw wijk. In dit geval kunt u het landelijke storingsnummer bellen. Dit gratis nummer 0800-9009 verbindt u door met een centrale, waarvandaan men een reparateur naar uw wijk kan sturen. Deze reparateur is afkomstig van de netbeheerder. Een elektricien kan een algehele stroomstoring vaak niet voor u oplossen. Daarbij is het inschakelen van een reparateur van de netbeheerder gratis, terwijl u voor de diensten van een elektricien logischerwijs wel betaalt.

2017-10-18T16:54:45+00:00 8 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment