|3 tips voor een lagere energierekening

3 tips voor een lagere energierekening

Wanneer aan het eind van het jaar de energierekening op de deurmat valt, blijkt dit vaak tegen te vallen voor veel woningbezitters. Er is meer energie verbruikt dan je op voorhand had verwacht, waardoor je een extra rekening krijgt. Deze extra rekening voorkom je logischerwijs maar al te graag! Dit doe je door je voorschot te verhogen, of door naar energiebesparende maatregelen te zoeken. In dit artikel geven we je drie handige tips voor een lagere energierekening aan het eind van het jaar.

Tip 1: verbeter de isolatie in huis

De meest eenvoudige manier om voor een lagere energierekening te zorgen, is het verbeteren van de isolatie in huis. Met een betere isolatie houd je de warmte makkelijker binnen je woning, waardoor je minder energie verbruikt om ruimtes op te warmen. Kies bijvoorbeeld voor dubbelglas in plaats van voor enkelglas in huis, of laat een groene dakbedekking op je dak plaatsen.

Tip 2: laat een slimme thermostaat installeren

Veel mensen maken momenteel al gebruik van een slimme thermostaat. Dit geldt echter niet voor iedereen! Met een slimme thermostaat kun je het energieverbruik in huis heel nauwkeurig volgen via een app op je mobiele telefoon of tablet. Zo zie je precies op welke momenten je relatief veel energie verbruikt. Zo kun je direct ingrijpen om je energierekening te verlagen. Trek bijvoorbeeld nog een weekje langer je warme trui aan.

Tip 3: vervang de cv-pomp van je ketel

Een derde mogelijkheid die je hebt om je energierekening te verlagen, is het vervangen van je cv-pomp. Een nieuwe cv-pomp kopen maakt het doorgaans mogelijk om het rendement van je centrale verwarming in huis te verbeteren. Met een verbeterd rendement heeft de cv-ketel logischerwijs minder energie nodig, om de ruimtes in huis te kunnen verwarmen. Zo houd je geld over!

2018-05-03T08:45:37+00:00 23 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment