|3 energietips voor de donkere dagen

3 energietips voor de donkere dagen

De herfst- en wintermaanden staan weer voor de deur! Dit betekent dat de dagen korter worden en mensen hun warme truien weer uit de kast halen. Ook zijn de herfst- en winterperiode de maanden waarin de meeste energie verbruikt wordt door woningbezitters. Denk aan de kachel die wordt ingeschakeld, de lampen die eerder op de avond aan zullen gaan, enzovoorts. Juist om deze reden is het belangrijk om te kijken hoe u geld kunt besparen in de herfst en winter! Samen met een elektromonteur uit Mechelen geven we u enkele handige tips.

Tip 1: schakel de verlichting niet overal in

Om een woning gezelliger te maken zijn mensen geneigd om de lampen in verschillende ruimtes aan te zetten als de dagen korter worden. Denk aan mensen die in hun werkkamer zitten de werken, maar de lampen ook in de woonkamer aan laten staan. Dit is zonde, want zo verbruikt u onnodig veel energie! Door de lampen in de woonkamer uit te zetten kunt u direct beginnen met besparen.

Tip 2: maak gebruik van een slimme thermostaat

Door gebruik te maken van een slimme thermostaat kunt u de thermostaat op afstand bedienen. Terwijl u in de auto naar huis zit kunt u de thermostaat alvast inschakelen om uw woning op te warmen. Zo hoeft u de thermostaat niet de hele dag aan te laten staan! Ook geeft een slimme thermostaat u een beter inzicht in uw energieverbruik. Dit maakt het makkelijker om voor energiebesparende maatregelen te zorgen.

Tip 3: doe een warme trui aan

Zeker in de herfstperiode is het niet direct noodzakelijk om de kachel aan te zetten. U kunt er namelijk ook voor kiezen om uw warme trui wat eerder aan te doen! Door de kachel een of twee weken later aan te zetten kunt u veel energie besparen tijdens deze donkere dagen.

2017-10-18T16:47:36+00:00 10 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment